SIBIU – Primăria Sibiu modernizează iluminatul public pe patru mari bulevarde

stiri redactie

Primăria Sibiu inițiază primul proiect de modernizare a iluminatului public în cadrul noului contract de delegare a gestiunii iluminatului public încheiat în luna februarie a acestui an și în acest sens a inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 25 iunie un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiție.

“În contractul de delegare a gestiunii iluminatului public, un punct important este modernizarea iluminatului din Sibiu, care presupune instalarea unor corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED și conectarea acestora la un sistem modern, de telegestiune a iluminatului public de la distanță. Începem cu patru bulevarde mari: șoseaua Alba Iulia, bulevardul Gen. V. Milea, bulevardul Corneliu Coposu și pe Calea Dumbrăvii, tronsonul dintre bulevardul Gen. V. Milea și Piața Aurel Vlaicu. Pe cealaltă porțiune a Căii Dumbrăvii, dintre Piața Aurel Vlaicu și strada Ludoș, iluminatul public vafi modernizat în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene prin care acest tronson va fi complet reabilitat.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Valoarea estimată a investiției se ridică la 5,7 milioane de lei și include:

  • Înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente ca nivel de iluminare, cu LED; în total se estimează că se vor utiliza aproximativ 850 de astfel de corpuri
  • Conectarea rețelei de iluminat public de pe aceste bulevarde la un sistem de comandă și control inteligent, operat prin telegestiune, cu ajutorul căruia se va monitoriza în timp real  funcționarea corpurilor de iluminat
  • Punctele de aprindere a iluminatului vor fi scoase în afara posturilor de transformare care aparțin SC Electrica, astfel Primăria Sibiu având acces direct la punctele de aprindere, fără să mai depindă de societatea de electricitate pentru acționarea și programarea acestora. 

Precizăm că pe aceste patru bulevarde, rețeaua de alimentare a iluminatului public a fost deja introdusă în canalizația subterană amenajată de Primăria Sibiu, eliberându-se astfel stâlpii de cabluri suspendate.

După aprobarea de către Consiliul Local Sibiu și avizarea proiectului tehnic deja realizat, firma contractată pentru gestionarea iluminatului public va trece la execuția lucrărilor.

NU UITAȚI! Din luna februarie, sibienii au la dispoziție un dispecerat non-stop pentru a sesiza problemele în funcționarea iluminatului public din municipiul Sibiu: 0751.586.462 adică 0751LUMINA – ușor de reținut urmărind literele de pe tastatura telefonului. De asemenea, sesizările se pot transmite pe e-mail la iluminat@sibiu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Activităţi ale IJP

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR LEGALI DE ARME ȘI MUNIȚII LETALE ORI NELETALE             În primele 5 luni ale anului, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, iar în urma controalelor efectuate au fost descoperite nereguli, fiind ridicate în vederea confiscării […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro