Sibiu – ISU Sibiu – Element de muniție găsit pe marginea drumului DJ 106

stiri redactie

Ieri, în cursul după-amiezii un apel pe numărul de urgență 112, venit din partea unui cetățean ce își păștea oile prin zona de câmp Dealul Dăii, anunța existența unui element de muniție găsit în vegetația de pe marginea carosabilului DJ106.
În cel mai scurt timp echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-a deplasat la fața locului unde a identificat un element de muniție, bombă aruncător calibrul 82 mm, care deși se afla în stare avansată de degradare avea focosul activ, fiind un real pericol în condițiile unui impact.
Astfel, pirotehnicienii sibieni au procedat la identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare a elementului de muniție.
În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, ISU Sibiu recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri:
• să sune imediat la numărul de urgență 112;
• să nu atingă muniția neexplodată;
• să se îndepărteze de locul în care le-au găsit;
• să țină copiii și animalele departe de locul periculos;
• să nu le domonteze componentele;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

23 septembrie: Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Data de 23 septembrie este marcată la nivel mondial ca Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor. “Traficul de fiinţe umane poate fi asociat cu sclavia modernă, fenomen care, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, distruge familii şi comunităţi din întreaga lume. Este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro