Sibiu – Inspectorii de muncă au verificat respectarea prevederilor legale în domeniul panificaţiei şi întreţinerii şi reparaţiilor auto

stiri redactie

În perioada 21 – 26 septembrie 2020 I.T.M. Sibiu a desfăşurat campania naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de activitate: fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Inspectorii de muncă au efectuat 92 de controale fiind constatate 119 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi pentru care au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, dintre care 103 avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei pentru neefectuarea triajului epidemiologic.

Principalele deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost netransmiterea suspendării contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, neiniţierea negocierilor colective, neacordarea repausului săptămânal de 48 de ore consecutiv, neevidenţierea orelor de început şi sfârşit în foile colective de prezenţă şi neevidenţierea programului de lucru în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, deficienţele constatate de către inspectorii de muncă au fost: neafişarea la intrarea în unităţi a instrucţiunilor privind măsurile de prevenire şi combatere a virusului SARS-COV-2, instruirea necorespunzătoare, lipsa evidenţei zonelor cu risc ridicat şi specific, nerevizuirea evaluării riscurilor, lipsa notificărilor pentru substanţe chimice, lipsa evaluării riscurilor biologice corespunzătoare virusului SARS-COV-2 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Ziua internaţională a persoanelor vârstnice

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice pentru promovarea drepturilor acestora, pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, asigurarea egalităţii de şanse, promovarea incluziunii tuturor, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală. Persoanele vârstnice dependente – care şi-au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro