SIBIU – Începe execuția drumului de legătură între Sibiu și Șelimbăr, de pe strada Oașa

stiri redactie

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru crearea unui drum de legătură între Sibiu și Șelimbăr, între străzile Oașa și respectiv O. Goga. Contractul a fost încheiat cu asocierea SC RedCons SRL – SC Prenis SRL, valoarea investiției fiind de 1,4 milioane de lei.

“Creștem mobilitatea locuitorilor din Sibiu și Șelimbăr, creând o legătură rutieră între oraș și o zonă periurbană din care provine o bună parte din traficul care aglomerează bulevardul V. Milea. Noul drum va reprezenta o alternativă la deplasarea peacest bulevard aglomerat, descongestionând astfel traficul.” (Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

Lucrările prevăzute în contract includ:

  • Amenajarea carosabilului cu 2 benzi
  • Crearea trotuarelor: pe primul tronson al străzii, în zona de blocuri, se vor amenaja trotuare pe ambele părți ale străzii, iar pe tronsonul dinspre limita cu municipiul se va amenaja trotuar doar pe o singură parte, deoarece construcții există doar pe acea parte
  • Amenajarea de spații de parcare pe tronsonul străzii din zona de blocuri, realizate cu pavele înierbate
  • Crearea de zone verzi pe aliniamentele stradale, prin amenajarea cu iarbă și plantarea de arbori
  • Instalarea unor stâlpi noi, dotați cu corpuri de iluminat cu LED
  • Diverse lucrări la rețele de apă și canalizare de pe acest tronson.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în următoarele zile. Lucrările au ca termen de execuție 5 luni, la care se va adăuga întreruperea necesară în perioada sezonului rece în care nu se pot efectua lucrări de construcție din cauza temperaturilor scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Evoluţia Covid 19 în judeţ

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3807de persoane (dintre care3606adulți și 201copii).Până la data curentăau fost vindecate 2204de persoane, iar163persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro