SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26480de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore3persoană).Până la data curentăau fost vindecate 21355de persoane, iar1046persoane au decedat (3în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 47de persoane, dintre care pe ATI 6adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 239de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de299persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de46persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 25de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de35de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de136solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 polițiști.

Astfel, au fost verificate 416 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 165 de mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, din care 6 sancțiuni în valoare de 13.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei și 2 sancțiuni cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 07 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. Au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 30000 lei, precum și 2 avertismente, pentru neconformități privind întreținerea spatiilor, depozitare, ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Container cu 18 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, lucrători vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanţa au depistat un container ce conţinea aproximativ 18 tone de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro