Sibiu, destinatie…profesionala pentru multi tineri din intreaga tara

Sibiul este pe locul 3 in topul oraselor in care tinerii s-ar muta in interes de serviciu. Pe primul loc este Clujul, urmat de Bucuresti.

Cluj-Napoca conduce detasat in preferintele tinerilor chestionati de catre realizatorii sondajului de opinie. 46 la suta dintre respondenti spun ca s-ar muta sa se mute pentru un job in acest judet. Pe locul 2 in topul preferintelor se numara Bucurestiul. L-au ales 17 la suta dintre respondenti. Sibiul ocupa cea de-a treia pozitie in topul preferintelor. 8 la suta la suta dintre cei intrebati s-ar muta cu totul pentru un loc de munca in judetul nostru. Printre preferintele chestionatilor se numara Brasovul si Timisoara. La polul opus se situeaza judete ca Oradea, Iasi, Targu-Mures, Alba Iulia, Constanta sau Arad.

77 la suta dintre cei care au raspuns intrebarilor sociologilor vor ca locul de munca ales sa fie din domeniul lor de interes, 67 la suta vor posibilitati de avansare in cariera iar alti 55 la suta dintre respondenti spun ca s-ar muta in alt oras daca ar primi un loc de munca unde salariul primit sa fie mai mare. 47 la suta dintre cei chestionati isi doresc si o locuinta de serviciu.

Intrebati ce alte beneficii si-ar mai dori pe langa salariu respondentii au spus fara sa stea prea mult pe ganduri ca le pretind angajatorilor concedii platite in strainatate, asigurari de sanatate private, spatii de relaxare la birou, posibilitatea de a lucra si de ladistanta, transport asigurat, abonament la sala si chiar posibilitatea de a cumpara actiuni la firma angajatoare.

 

Sondajul de opinie a fost realizat de catre reprezentantii Targului de Cariere in 6 mari orase ale tarii si a inclus un esantion de aproximativ 2 mii de respondenti.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS