Sibiu – Controale efectuate de I.T.M. Sibiu în perioada 03-09.10.2020

stiri redactie

În perioada 03-09.10.2020 ITM Sibiu a efectuat un număr de 69 controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Deficiențele constatate constau în: neprezentarea la control, neîndeplinirea măsurilor dispuse, neplata drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal, netransmiterea notificării privind substanțele chimice utilizate, instruire necorespunzătoare, neefectuarea determinărilor de noxe, etc.

Pentru aceste deficiențe au fost aplicate 68 de avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 19.000 lei.

Controalele efectuate în vederea verificării modului în care se aplică măsurile de prevenire a contaminării cu SARS-COV-2 au evidențiat abateri de la prevederile legale constând în: neefectuarea triajului epidemiologic, lipsa instruirii lucrătorilor, lipsa materialelor de informare, pentru care au fost aplicate 25 de avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 6.000 lei.

În această perioadă, un număr de 12 controale s-au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - AȚI VĂZUT ACEST MINOR?

Polițiștii sibieni caută un minor în vârstă de  17 ani a cărui plecare voluntară de la domiciliu a fost sesizată la data de 12 octombrie. Cetățenii care pot oferi informații cu privire la acest minor sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro