SIBIU – Activități cu publicul în condiții de siguranță la Biblioteca ASTRA Sibiu

Ca urmare a dispozițiilor prevăzute odată cu instituirea stării de alertă, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a reluat programul cu publicul în contextul epidemiologic actual, respectând siguranța utilizatorilor și a angajaților bibliotecii. Pentru următoarea perioadă, vor fi respectate cu strictețe normele impuse de autorități, astfel încât să fie prevenită răspândirea infecțiilor. Accesulpublicului rămâne restricționat, utilizatoriiavând acces în sediul nou, Foaier – Corpul B (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și la intrarea în filiale, în programul de funcționare cu publicul 9:00 – 17:00(luni – vineri).

Rămân închisepentru public sediul vechi al bibliotecii(Str. Gheorghe Barițiu, nr.5),compartimentele cu public, sălile de lectură și terasele din sediul nou.

Respectăm în continuare Planul de măsuri referitor la activitățile bibliotecii în perioada stării de alertă. Astfel, începând cu data de 2 iunie 2020:

  • Accesul la intrarea în sediul bibliotecii estepermis utilizatorilor echipați cumăștide protecție și este limitat la maximum 2 (două) persoane.
  • Restituireadocumentelorse face în spațiile amenajate la intrarea în Corpul B și filiale. În această perioadă nu vor fi aplicate penalizări pentru întârzierea returnării publicațiilor.
  • Împrumutulde publicații se va face doar pe bază de solicitare telefonică sau online (http://bjastrasibiu.ro/biblioteca-judeteana-astra-sibiu-este-pregatita-pentru-reluarea-activitatilor-cu-publicul-in-conditii-de-siguranta/).
  • Angajații bibliotecii vor desfășura activitățile purtând măști și mănuși de protecțieși vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.
  • În scopul reducerii riscului de răspândire a infecțiilor,sunt amplasate la loc vizibil marcajeși atenționări (igienizare și distanțare fizică), iar biroul de împrumut și restituire este dotat cu panou de protecție.
  • Se continuăacțiunile frecvente de igienizare și dezinfectarea tuturor suprafețelor expuse și obiectelor de uz comun.

Pentru a nu crea situații de aglomerare a spațiilor destinate serviciilor cu publicul, recomandăm accesarea serviciilor și resurselor online ale bibliotecii:

În funcție de contextul epidemiologic și de recomandările autorităților, vom continua să vă informăm despre modul în care se vor desfășura activitățile cu publicul pe parcursul săptămânilor care vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Apel pentru pacienții vindecați de COVID-19: donați plasmă și contribuiți la salvarea de vieți omenești

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este unul dintre centre autorizate de Ministerului Sănătății pentru includerea Secției Clinice ATI în Programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID-19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită din ce în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro