SIBIU – Activităţi ale IJP

stiri redactie

În perioada 15 – 16 mai a.c., polițiștii rutieri au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 33 de permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare și au aplicat 510 sancțiuni contravenționale în valoare de 151.000 de lei.

Cele mai multe dosare penale au fost întocmite în urma constatării infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 02,00, pe DJ 141, în afara localității Bârghiș, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în Moșna. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 06,30, pe strada Cloșca din municipiul Mediaș, alt conducător auto a prezentat un rezultat pozitiv la testarea cu aparatul etilotest. Este vorba despre un localnic în vârstă de 56 de ani, depistat cu o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată și tot în municipiul Mediaș, în jurul orei 15,30, un ilfovean în vârstă de 55 de ani, la volanul unui autoturism condus pe Șoseaua Sibiului, a fost oprit și testat alcoolscopic, prezentând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sub aceleași coordonate de timp și spațiu, în jurul orei 18,45, pe strada Stephan Ludwig Roth, un alt șofer, localnic în vârstă de 41 de ani, a prezentat o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 08,30,în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii Mari, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost depistat conducând un autoturism cu o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei cinci șoferi au fost însoțiți la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

De asemenea, în toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Au condus fără a avea acest drept

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 01,00, în localitatea Săliște, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Șeica Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule,  prezentând și o concentrație de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La aceeași dată, în jurul orei 20,00, pe raza comunei Jina, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a avea acest drept.

Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Conducere sub influența substanțelor psihoactive

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 00,15, pe Prelungirea Bulevardului Mihai Viteazu din comuna Șelimbăr, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 25 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest s-a finalizat cu un rezultat pozitiv la substanța THC-5 Cannabis, cel aflat la volan fiind ulterior condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Nu au existat cursuri suspendate în unitățile de învățământ din județul Sibiu

Luni, 17.05.2021, nu au existat cursuri suspendate în unitățile de învățământ din județul Sibiu, deși a fost raportat un caz de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la un cadru didactic de la Școala Gimnazială Nr. 4 Mediaș (acesta a desfășurat ore doar în sistem online).             Astfel, de la debutul semestrului II […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro