SIBIU – Activităţi ale IJP

Infracțiuni la regimul rutier

          Polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține acest drept.

          În fapt, la data de 11 iunie, în jurul orei 2130, polițiștii rutieri din cadrul structurii anterior menționate desfășurau activități specifice de supraveghere a traficului în localitatea Șura Mică, moment în care au observat în trafic un autoturism condus de un tânăr din localitate, în vârstă de 20 de ani, cu privire la care polițiștii aveau informații că nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Polițiștii au procedat la oprirea acestuia în trafic, însă șoferul și-a continuat deplasarea fără a opri la semnalele polițiștilor, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea mașinii, până în fața imobilului în care acesta locuiește, unde a coborât de la volanul autoturismului și a fugit în curte fără a respecta indicațiile organelor de poliție.

Din curtea imobilului a ieșit tatăl tânărului pe care polițiștii l-au observat la volanul mașinii urmărite în trafic, care a declarat că fiul său nu este acasă și că, în fapt el este cel care a condus mașina.

Polițiștii continuă cercetările, fiind deschisă o anchetă penală, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

***

Reținuți de polițiștii de la investigații criminale Sibiu pentru furturi din locuință 

          Patru persoane, din care trei bărbați și o femeie, au fost reținute și conduse ieri la sediul Biroului Investigații Criminale Sibiu sub suspiciunea săvârșirii infracțiunii de furt calificat (două acte materiale).

          În fapt, la data de 04/05 iunie a.c., cele 4 persoane ar fi pătruns prin efracție într-o cabană respectiv, o anexă agricola, ambele situate în Sibiu, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aprox. 15.000 de lei.

          În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, în baza probatoriului administrat, față de cei trei bărbați, în vârstă de 18 ani, 21 de ani și 24 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (două acte materiale); față de tânăra de 24 de ani, s-a dispus aceeași măsură, respectiv reținerea pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de furt calificat.

Toate cele patru persoane vor fi prezentate în cursul acestei zile Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările.

***

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiștii Serviciului Investigații Criminale

La data de 11 iunie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis către Judecătoria Avrig.

Mandatul, emis pe numele unui tânăr de 24 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, viza condamnarea la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea armelor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Persoana condamnată a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sibiu.

Precizăm că, tânărul este unul dintre cei trei bărbați cercetați în dosarul penal instrumentat de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, speță redată în știrea de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Cuplare conductă de apă

Apă Canal Sibiu SA anunță că marți, 16.06.2020, între orele 13,00 – 15,00, va fi cuplată noua rețea de distribuție a apei de pe strada Dulgherilor. Lucrarea este executată de TOTAL NSA AG CONSTRUCT S.R.L., în cadrul Contractului ”Modernizare Lot 2: str. Mesteacănului – Dulgherilor – Maierilor” finanțat de Primăria […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro