SIBIU – Acţiuni ale poliţiştilor sibieni

stiri redactie

Prins în flagrant în timp ce pescuia ilegal

La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 18,00, o asociație de pescari a sesizat Poliția Orașului Avrig cu privire la faptul că o persoană pescuiește ilegal pe râul Avrig.

Polițiștii avrigeni s-au deplasat în locul indicat unde au identificat un adolescent în vârstă de 15 ani, din orașul Avrig, care pescuia ilegal folosind o plasă de pescuit.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de deținere în mod ilegal a plasei de pescuit, faptă prevăzută și pedepsită de art. 6 lit. i din OUG nr. 23/2008.

Revenire CERCEA SORIN, plecat voluntar de la domiciliu din data de 29 iunie.

În cursul zilei de ieri, 1 iulie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Almaș, I.P.J. Arad, l-au depistat pe bărbat pe raza localității Almaș.

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii arădeni a rezultat că bărbatul nu a fost victima niciunei infracțiuni și a fost încredințat familiei.

Infracțiuni rutiere

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au constatat în trafic nu mai puțin de 7 infracțiuni la regimul rutier. Astfel:

  • la data de 1 iulie, în jurul orei 2355,  pe DJ 106, în localitatea Netuș, polițiștii rutieri au depistat în trafic un minor, de 15 ani, localnic, care conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere . Cercetările sunt continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea de drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat, respectiv conducerea de drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere;
  • la data de 1 iulie, în jurul orei 1830, pe DJ 105G intersecție cu DC 49 Mârșa, polițiștii rutieri au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, domiciliat în Avrig, care conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere . Cercetările sunt continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea de drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat, respectiv conducerea de drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere;
  • la data de 1 iulie, în jurul orei 2050, pe str. A. Iancu din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Media au oprit pentru control în trafic un autovehicul. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul (un medieșean în vârstă de 71 de ani), conducea vehiculul fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care acesta face parte. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv (art. 335 alin. 2 cod penal);
  •  la data de  1 iulie, în jurul orei 1550,  polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic pe DN1, în afara localității Mohu, un autovehicul. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul (un bărbat de 51 de ani din județul Vâlcea) se afla sub influența băuturilor alcoolice, la testarea cu aparatul etilotest valoarea indicată fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală;
  • la data de  1 iulie, în jurul orei 1210, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic pe DN1, în afara localității Boița, un autoturism, în urma verificărilor constatând faptul că bărbatul care îl conducea nu deținea permis de conducere. Bărbatul, în vârstă de  28 de ani, domiciliat în județul Vâlcea, este cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Update: cercetat în libertate după ce a fost depistat la volan fără a deține permis de conducere

          În cursul zilei de ieri, tânărul din Cisnădie reținut de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu care a dispus continuarea cercetărilor față de acesta în stare de libertate.

Reținut 24 de ore pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 1 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 27 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 17 mai a.c., bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe strada Revoluției din muncipiul Sibiu în timp ce avea o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, dreptul de a conduce al sibianului fiind suspendat până la soluționarea cauzei.

La data de 28 iunie a.c., sibianul a fost depistat din nou în trafic, la volanul unui autoturism condus pe strada Someșului, când, deși emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar și recoltarea de probe biologice. De această dată, pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

La data de 1 iulie, polițiștii rutieri au luat față de conducătorul auto măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru aplicarea unei măsuri preventive, sibianul fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcolului, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Covid 19, la nivelul judeţului

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 660de persoane (dintre care 615 adulți și 45copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 489de persoane, iar 52persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro