Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

stiri redactie

Urmărit depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 2100, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, în urma activităților specifice desfășurate, au reușit depistarea și reținerea unui bărbat urmărit în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

În fapt, la data de 21.12.2020, Judecătoria Sibiu emis pe numele bărbatului, în vârstă de 22 de ani, din Argeș, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv: lovire sau alte violente, tulburarea liniștii publice și portul sau folosirea fătă drept de obiecte periculoase, la pedeapsa de 1 ani și 7 luni închisoare.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud.

***

CÂND FOLOSIM ANVELOPELE DE IARNĂ ?

Poliţia Sibiu reaminteşte că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, respectiv art. 102 alin. (1) pct. 28 din OUG nr. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, proprietarii de autovehicule au obligaţia legală, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei de a îşi echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă. De asemenea, în cazul autovehiculului de transport marfa cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune și să aibă montate pe aceste roti lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Sancţiunea contravenţională aplicată este amenda de la 9 la 20 puncte, iar ca măsură complementară se dispune reţinerea certificatului de înmatriculare.

Legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Recomandări

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor poliţiştilor rutieri şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea 13 intervenţii ale ISU, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 13 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit pentru: două traumatisme, un accident rutier, 9 afecțiuni medicale și un stop cardio-respirator. In localitatea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro