SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Dosare penale în familie

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 13,30, pe strada Principală din localitatea Florești, polițiștii Postului de Poliție Laslea au depistat un localnic în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

De asemenea, polițiștii au constatat că autoturismul îi fusese încredințat chiar de către tată, care cunoștea faptul că fiul nu deține permis de conducere.

În cauză, pe numele fiului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, tatăl fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu deține acest drept.

Cu alcool la bord

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 21,30, un sibian în vârstă de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, la intrarea în municipiul Sibiu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se în șanț.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 08,00, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Moșnei din municipiul Mediaș de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în satul Moșna.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală din Porumbacu de Sus de către un localnic în vârstă de 68 de ani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișat de dispozitiv fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei conducători auto au fost însoțiți la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Numere false, dosar real

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Petru Rareș de către un localnic în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că autoturismul condus este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

A oprit și a adormit!

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 01,00, în municipiul Sibiu, mai multe persoane au alertat polițiștii sesizând faptul că, pe Șoseaua Alba Iulia, la ieșirea din municipiu, un autoturism este staționat pe partea carosabilă, iar șoferul pare că doarme.

La locul indicat, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto incoerent și care emana o halenă etanolică puternică.

Bărbatul, un sibian în vârstă de 35 de ani, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 337 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Peste 2.300 de candidați absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a, din județul Sibiu, vor susține examenul national de Bacalaureat, sesiunea 14 iunie - 9 iulie 2021

Vineri, 04.06.2021, s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea iulie – iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2 343 de candidați, dintre care 2 039 candidați din seria curentă și 304 candidați din seria anterioară. Examenul începe luni, 14 iunie 2021, cu echivalarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro