Sibiu – Acţiuni ale IJP

A părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de către polițiștii rutieri

          Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reușit identificarea unui conducător auto care la data de 14 august a fost implicat într-un accident rutier, părăsind imediat locului de producere al acestuia.

          În fapt, la data de 14 august, în jurul orei 1640, pe str. Semaforului din municipiul Sibiu, o minoră de 15 ani, din Cașolț, a fost acroșată de un autoturism  în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni. În jurul orei 2130, familia acesteia a solicitat de la domiciliu un echipaj al ambulantei pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Conducătorul auto implicat în accidentul rutier nu a anunțat politia cu privire la producerea accidentului rutier, părăsind locul producerii acestuia. Victima nu a putut oferi nici un fel de detaliu cu privire la autovehiculul implicat în accident, respectiv număr de înmatriculare, marca sau culoarea autovehiculului.

La mai puțin de 24 de ore de la producerea accidentului, respectiv în dimineața zilei de 15 august, în urma amplelor activități desfășurate, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reușit identificarea mașinii și a bărbatului care a condus-o în momentul producerii accidentului rutier.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Slimnic, a fost depistat pe raza localității de domiciliu și condus la sediul Biroului Rutier Sibiu în vederea demarării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta are permisul de conducere reținut și exercitarea dreptului de a conduce suspendată ca urmare a săvârșirii mai multor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, în cursul anului 2020.

Totodată, s-a stabilit faptul că autovehicul implicat în accident nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare montat pe acesta la data producerii accidentului era fals, acesta aparținând unui alt autovehicul.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă (art. 196 alin 2 și 3 Cod Penal), părăsirea locului accidentului fără încuviințarea Poliției (art. 338 alin. 1 din Codul Penal), conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare (art. 334 alin. 1 și alin. 2 din Codul penal), precum și conducerea unui vehicul de către o persoana a cărei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată (art. 335 alin (2) din Codul Penal).

***

Cercetați penal după ce au săvârșit infracțiuni la regimul rutier

          În ultimele 72 de ore, în cadrul acțiunilor preventiv-reactive desfășurate în trafic în vederea prevenirii accidentelor rutiere, polițiștii sibieni au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, astfel:

***  La data de 16 august, în jurul orei 0720, polițiștii din Copșa Mică au depistat în trafic, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în Micăsasa, avea o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală (art. 336 alin. 1 cod penal).

*** La data de 16 august, în jurul orei 1000, polițiștii din Tălmaciu au oprit pe raza orașului un autoturism la volanul căruia a fost depistat cu localnic, în vârstă de 37 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Ca urmare a acestui fapt, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 din Codul penal).

*** La data de 16 august, în jurul orei 2220, pe strada Principală din loc. Hosman, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În fapt, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un autoturism a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune frontală cu un stâlp din beton de energie electrică pe care l-a deteriorat la bază, apoi oprindu-se într-un pârâu. Conducătorul auto nu a suferit leziuni vizibile în urma evenimentului, ieșind din auto și plecând într-o direcție necunoscută până la sosirea poliției.    

          Polițiștii din Agnita l-au depistat la scurt timp, stabilind că este minor, are 16 ani și domiciliază în Fofeldea. Tânărul, în vârstă de 16 ani, conducea autoturismul fără a deține permis de conducere. Ca urmare a acestui fapt, pe numele minorului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 din Codul penal).

*** La data de 14 august, în jurul orelor 0500, polițiștii Serviciului Ordine Publică, în cadrul unei acțiuni privind circulaţie material lemnos pe raza localităţii Râu Sadului, au depistat, pe D.J. 105 G, un autovehicul neînmatriculat și cu număr fals, care tracta și o remorcă. Autovehiculul era condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, localnic. Ca urmare a acestui fapt, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare (art. 334 alin. 1 și alin. 2 din Codul penal).

*** La data de 15 august, în jurul orei 0350, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe str. Lungă din localitatea Slimnic, un autoturism la volanul căruia a fost depistat un localnic, în vârstă de 43 de ani. În urma verificărilor efectuate, având suspiciunea rezonabilă că se afla în stare de ebrietate, polițiștii rutieri i-au solicitat bărbatului testarea cu aparatul etilotest. Întrucât acesta a refuzat, a fost condus la UPU unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

          Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz ori sustragere a conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substanțe psihoactive (art. 337 alin. Cod Penal).

*** La data de 14 august, în jurul orei 1730, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat au depistat în trafic, pe str. Principală din Poiana Sibiului, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 19 ani, localnic. Polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul nu are asigurarea obligatorie RCA valabilă, motiv pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului și aplicată sancțiune contravențională. Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 din Codul penal).

*** La data de 14 august, în jurul orei 1820, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe DN 1, la intersecția cu DC Colun, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Curtea de Argeș. Polițiștii au constatat că șoferul avea o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală (art. 336 alin. 1 cod penal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea - Activităţi ale IJP

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2 Pe perioada week-end-ului, având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro