SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Prins în flagrant în timp ce încerca să înșele un sibian

La data de 17 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 18 ani, din București, în timp ce, în schimbul sumei de 4.000 de lei, îi oferea unui sibian o replică a unui telefon mobil.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune, iar față de tânărul bucureștean s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței în vederea aplicării măsurilor legale.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu.

Bănuit de tentativă la furt calificat, a fost reținut

La data de 17 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un minor în vârstă de 15 ani, din localitatea Buzd, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat în formă continuată.

În fapt, adolescentul este bănuit că, în zilele de 5, respectiv 12 mai a.c., ar fi încercat să pătrundă în două locuințe de pe raza municipiului Mediaș, cu intenția de a sustrage bunuri.

Față de minorul în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș.

Ar fi pretins că vinde o mașină, dar a fugit și cu avansul, și cu mașina

La data de 17 iunie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în localitatea Șura Mică, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv înșelăciune.

La  data de 3 februarie a.c.,  o femeie a sesizat poliția despre faptul că a fost înșelată de un bărbat cu ocazia vânzării – cumpărării unui autoturism.

În fapt, la data de 3 februarie, pe raza comunei Șura Mică, bărbatul s-ar fi întâlnit cu partea vătămată pentru a-i vinde acesteia un autoturism, solicitându-i plata unui avans în valoare de 4.800 de lei.

După ce a primit banii, bărbatul s-ar fi urcat la volanul mașinii de vânzare și ar fi demarat în trombă, îndreptându-se către Autostrada A1, fără ca femeia să-l poată urmări.

În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost identificat, constatându-se în același timp faptul că nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv înșelăciune, iar la data de 17 iunie a.c., presupusul făptaș a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 20,00, pe strada Râului din orașul Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 27 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tălmăceanul nu deține dreptul de a conduce, cu această ocazie fiind întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 23,00, pe Calea Șurii Mici, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un șofer aflat sub influența alcoolului.

Este vorba despre un sibian în vârstă de 52 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 01,00, pe DN 14, în orașul Copșa Mică, polițiștii Secției Nr. 5 de Poliție Rurală Axente Sever au depistat în trafic un localnic în vârstă de 30 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Acţiuni ale IJP

Azi, 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au răspuns din nou solicitării Centrului de Transfuzie Sanguină și au donat sânge cu gândul la cei care au nevoie de acest dar prețios. Acesta este un demers de salvare de vieţi omeneşti, prin spijinirea eforturilor de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro