SIBIU – „1920 – 2020, 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu”

stiri redactie

Anul acesta, la 1 iulie, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” aniversează 100 de ani de existenţă a învăţământului militar românesc la Sibiu. Începuturile instituției în vechiul burg de pe malurile Cibinului sunt strâns legate de Marea Unire din 1 decembrie 1918, prin sprijinul oferit la îndeplinirea obiectivelor stabilite la Alba Iulia.

Cu această ocazie,  în perioada 30 iunie – 2 iulie, va avea loc expoziţia foto-documentară „1920 – 2020, 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu”, eveniment pus în scenă în spaţiile Centrului de Informare Turistica din Piaţa Mare. Expoziția, al cărei vernisaj va avea loc, miercuri, 1 iulie, la ora 11:00, aduce în prim plan aspecte relevante privitoare la istoria de 100 de ani la Sibiu a uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ militar românesc.

De asemenea, în zilele de 30 iunie şi 1 iulie, în intervalul orar 20:00 -23:00, vor avea loc, pe clădirea Muzeului Național Brukenthal, proiecții cu imagini reprezentative din activitatea academiei.

Evenimentul „1920-2020, 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu şi organizată de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, APEL către argeșeni

“Am ținut neapărat ca astăzi să vă dau un mesaj din suflet și pentru suflet, atât în calitate de medic cât și în calitate de cetățean. Argeșeni și musceleni, traversăm o perioadă nu bună. Numărul de infectați a crescut dramatic în județul Argeș. Ține de noi și numai de noi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro