Sibienii s-au intalnit cu reprezentantii Avocatului Poporului

Hila Ovidiu

Probleme cu creditele in banci, reclamatii cu privire la reevaluarea persoanelor cu handicap si bineinteles proprietati. Acestea sunt cele mai des intalnirte subiecte pe care trebuie sa le dezbata reprezentantii Avocatului Poporului cu sibienii veniti la audiente. Cateva zeci de oameni si-au asteptat randul joi pentru a sta de vorba cu specialistii institutiei.

Reprezentantii institutiei Avocatul Poporului au venit joi pentru a treia oara la Sibiu. Aici au fost asteptati de cateva zeci de sibieni dornici sa afle sfaturi si sugestii despre cum ar putea sa isi rezolve diferite probleme. Cele mai des intalnite situatii in care sibienii cer ajutor sunt cele legate de creditele in banci, de pensiile de handicap si proprietati. Problemele sibienilor cu institutiile bancare par sa nu se mai termine. Exasperata de faptul ca s-a trezit nevoita sa plateasca un credit care in mod normal nu ii apartine o batrana a venit sa ceara sfatul Avocatului Poporului. Femeia spune ca sotul ei a fost inselat si ca o firma ce se ocupa cu emiterea de carduri de cumparaturi i-a falsificat acestuia semnatura. Asa s-au trezit oamenii ca au facut un singur credit dar ca au de achitat doua. Femeia spune ca reprezentantii firmei i-au batut la poarta si i-au lasat un card de pe care putea scoate 1000 de lei. Femeia a scos de pe card 300 de lei si de aici a inceput nebunia. Femeia spune ca si-a achitat ratele la banca la care a contractat creditul. La doar un metru de doamna cu creditele, o alta femeie isi povesteste drama. Sufera de o forma acuta de miopie, ani la rand a avut pensie de handicap pentru acest lucru, iar in urma reevaluarilor a fost trecuta intr-un grad inferior pierzand mai bine de 600 de lei din veniturile pe care primea ca handicapat. Reprezentantii institutiei nu ii pot insa ajuta efectiv pe sibienii cu probleme. Acestia pot doar sa le dea doar sfaturi si indrumari vis a vis de problemele cu care bietii oameni se confrunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Apei, marcata la Sibiu

Cu Prilejul Zilei Mondiale a Apei, SC Apa Canal SA a gazduit o expozitie de creatii artistice ale copiilor din institutiile de invatamant din Sibiu. Tot cu aceasta ocazie, societatea sibiana a lansat un joc educativ dedicat copiilor. Asa au sarbatorit cei mai mici dintre sibieni  Ziua Mondiala a Apei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro