Sibianca-traficanta de droguri

Hila Ovidiu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata, a 2 femei si 3 barbati din Sibiu. Acestia sunt membri unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit din cetateni romani, iranieni si japonezi, specializat in traficul de droguri de mare risc. Una dintre sibience, in varsta de 45 de ani a organizat si finantat transportul drogurilor pe ruta Iran,  Turcia, Bulgaria, Romania si Japonia.

Drogurile proveneau din Iran si erau introduse in mod ilegal pe teritoriul Romaniei de membrii gruparii, disimulate in genti de voiaj, care aveau confectionate compartimente speciale. Ulterior, drogurile erau transportate de catre alti membri ai gruparii, in orasul Tokyo, Japonia, unde erau comercializate la pretul de 500.000 USD/kg – en-gross si respectiv 1000 USD/gram – en – detail. Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta uneia dintre femei in Japonia a fost ridicata si indisponibilizata suma de aproximativ 800.000 Euro. La sfarsitul anului 2011, fiul femeii a fost depistat pe Aeroportul International Narita, din Tokyo, avand asupra sa cantitatea de aproximativ 10 kilograme de droguri de mare risc, iar cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta  lui din  Tokyo a fost ridicata cantitatea de 10 kg. methamfetamine. Procurorii D.I.I.C.O.T. impreuna cu  autoritatile judiciare partenere din Bulgaria, Turcia si  Japonia  au identificat si ridicat in total cantitatea de aproximativ 65 kg. droguri de mare risc.   Valoarea drogurilor de mare risc este de circa 6.600.000 de Euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. au  dispus indisponibilizarea unui imobil in valoare de 370.000 euro, situat  in  municipiul Sibiu, a  sumei de 31.000 de euro si a unui autoturism, apartinand inculpatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unii fericiti, altii nemultumiti...

Corectitudinea repartizarii locuintelor ce compun ANL-ul de pe strada Independentei pusa la mare indoiala de catre consilierii locali ce reprezinta partidul de guvernamant cat si e catre cei care au obtinut un punctaj destul de mare dar nu indeajuns cat sa prinda o locuinta. Este si cazul familiei Ochianu  care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro