Sfarsitul lunii aduce un adevarat regal folcloric la Sibiu

Timp de 4 zile Sala Transilvania se transforma in inima cantecului si jocului romanesc. Are loc cea de-a XIX-a editie a Festivalului National de Folclor „Ioan Macrea”. Deschiderea va avea loc in 28 noiembrie cu un spectacol extraordinar marca Junii Sibiului.

 

Noua editie a Festivalului National de Folclor Ioan Macrea aduce la Sibiu nu mai putin de 600 de dansatori, interpreti de muzica populara, instrumentisti, coregrafi regizori si scenografi care au o singura misiune. Aceea de a reaminti romanilor comorile nepretuite ale folclorului romanesc. Cei care deschid calea spre joc si voie buna inca din 28 noiembrie sunt Junii Sibiului care vor prezenta spectacolul „Calatorie in ritm de vers, de cant si jocuri”. O zi mai tarziu vor urca pe scena ansamblurile „Transilvania”, „Baladele Deltei”, „Timisul”, „Doina Gorjului” si solisti de renume ai muzicii populare. In 30 noiembrie pe langa solisti vor urca pe scena si ansamblurile „Dor Transilvan”, „Maria Tanase”, „Banatul” si „Ciprian Porumbescu”.

Surpriza cea mare o va constitui insa ca in fiecare an spectacolul extraordinar din 1 decembrie cand se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei. Pentru acest spectacol intrarea este libera.

No Comment

Leave a Reply

*

*