Sfantul Gheorghe

Hila Ovidiu

Sfantul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti martiri ai crestinismului. Sarbatorit in fiecare an la 23 aprilie, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe s-a remarcat prin suferintele pe care le-a indurat pentru ca si-a marturisit public crezul crestin. Pentru a-l avea ca protector, la ora actuala peste un milion de romani ii poarta numele.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe mai este denumit si purtatorul de biruinta. Acesta s-a remarcat prin taria cu care si-a aparat in fata mai marilor neamului credinta crestina. In cinstea sa peste un milion de romani poarta numele sfantului sau derivate ale acestuia. Pentru ei, 23 aprilie nu este doar zi de inchinaciune ci si zi de veselie. Datele MAI arata ca dintre sarbatoritii zilei aproximativ 740 de mii sunt barbati in timo ce peste 185 de mii sunt femei. Acestia se numesc Gheorghe, Ghiorghe, George, Gheorghita, Ghita, Georgeta sau Ghiorghita. Inainte de a merge la petrecere sibienii au participat la slujbele special oficiate in biserici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Muscati de capuse

4 sibieni au necesitat internare de urgenta in spital dupa ce au fost muscati de capuse. In acest sfarsit de saptamana 13 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Toti cei ramasi internati au ajuns cu infectii locale pentru ca si-au extras singuri capusele si nu au cerul sprijinul medicilor. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro