Semnal de alarma transmis de consultantul financiar Daina Mariana in Germania

Recunoscuta ca unul dintre cei mai buni consultanti financiari de origine romana, Daina Mariana a publicat in urma cu cate ore pe pagina sa de facebook o remarca des intalnita in Germania care ii face pe romani sa devina incet incet spaima bancilor si aici in Germania. Eveniment Bayern va prezinta intreg mesajul consultantului Daina Mariana stabilita in Germania si care nu de multe ori s-a implicat activ in comunitatea de romani din Bavaria.

„Dragi romani ,
‼️Acest mesaj este un semnal de alarma ‼️
Cred ca educația o primim de la părinți si apoi societatea ne mai modelează !
Noi lucram foarte mult cu clienti romani si suntem fericiti , știm ca putem fi de ajutor si ca ne facem treaba cat mai bine , iar clienții nostrii ne trasmit acest sentiment de multumire !
Exista printre romani , o parte care deși sunt in Germania , câștiga ca in Germania dar totuși nu își doresc sa se integreze , nu își doresc – subliniez acest aspect !
Ce înseamnă asta ?
Fac asigurări de baza – la mașini sau altele , nu le plătesc , apoi sunt supărați ca apar in bazele Inkaso !
Obțin credite – nu plătesc ratele ! Nu ii interesează ca intra in Schufa , ca datorită lor alti romani de buna credință nu mai pot obține credite , datorită faptului ca sunt tot romani ca si aceia care in mod voit comit fraude in fata bancii !
( Cel mai bun exemplu este obținerea unui credit auto de 25.000€ deși de la inceput știu ca rata o sa fie un efort foarte mare ! Dar ce contează ?! 😊 Masina sa fie șmecheră , neluând in calcul alte cheltuieli apărute inevitabil cu întreținerea unei astfel de mașini ) !
Aceiasi oameni crează probleme la locurile de munca , nu mai detaliez ca știți cu toții !
De ce restul trebuie sa poarte povara de a fi “roman “ in anumite situații datorită unor astfel de oameni ?!
Societatea germana e pe cat de complexa pe atat de simpla : fati treaba bine , plătește totul la timp si nu are nimeni treaba cu tine !
Dragilor ,
daca doriți sa fiti respectați in acesta societate , lăsați șmecheriile (oricum sunteti smecheri in cercul vostru de prieteni , nimic mai mult ) si integrativă din toate punctele de vedere !
Nu știți, întrebați , dar șmecheriile nu va duc departe !”

Împreună cu soțul ei, Adrian Daina, 37 de ani, absolvent de Științe Politice, au plecat din Sibiu pentru că „am încercat mai multe proiecte şi se ajungea la un punct unde lucrurile nu erau fireşti şi normale şi am obosit…” Ambii au muncit în domeniul asigurărilor în țară, ea ca Inspector de Asigurări pentru o multinaţională, aproape 9 ani, el ca administrator al unui birou privat de asigurări.

2 Comments on this post.

Leave a Reply

*

*

 • Sebastian
  15 noiembrie 2017 at 23:25 - Reply

  Din pacate eu pe pagina doamnei nu am putut sa scriu si eu un coment chiar ma bucur ca o pot face aicia.Eu nu am nimic cu aceasta doamna dar un coleg al dansei m-a ajutat sa am o amenda de 2500 euro pe care am platito de asta ce mai ziceti si imi asum si partea mea de vina cea ce acel pacalici nu a pututo face.De ce nu-si scot barna din ochi si apoi sa mai vorbeasca

 • Catalin
  16 noiembrie 2017 at 14:32 - Reply

  Daca am sti sa scriem si corect româneste,ar fi minunat…restul e cancan!

 • POPULAR POSTS