SECETA SCUMPESTE SI BRANZA SI LAPTELE

studio

Ne asteapta o iarna grea si asta datorita secetei. Animalele nu prea au ce sa mai manance iar productia de lapte a scazut la jumatate. Fermierii se plang ca iarba a fost pur si simplu arsa de soare iar culturile de porumb sunt deja compromise.

Nu doar productia de lapte este afectata de seceta, ci si cele mai importante culturi cum sunt cele de porumb, soia, rapita sau cartof. Cei mai afectati de seceta sunt crescatorii de oi, care nu mai au cu ce sa-si hraneasca animalele.
Lipsa furajelor va fi resimtita spun crescatorii de oi, direct de consumatori, care vor plati cu 5-6 la suta mai mult pentru un kilogram de branza. Acestia spun ca, daca nu va ploua si nu va fi gasita rapid o solutie, singura varianta care le ramane este aceea de a-si taia animalele, pentru ca nu vor mai avea cu ce sa le hraneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ESTI BICICLIST? CIRCULA PRUDENT!

Acum, ca in Sibiu exista km intregi de piste pentru biciclete, politsitii va recomanda sa circulati prudent. O mica neatentie va poate costa viata d-voastra sau a celor din jur. Pentru evitarea accidentelor de circulatie, politistii sibieni le recomanda conducatorilor de mopede si biciclistilor sa poarte in permanenta casca de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro