Seceta scumpeste alimentele

Hila Ovidiu

Conform Directiei Agricol in acest an, in judetul Sibiu, absolut toate culturile sunt afectate de seceta. Pentru a nu ajunge la sapa de lemn, agricultorii vor primi de la stat despagubiri. Cu toate acestea, agricultorii spun ca in aceasta toamna se vor scumpi toate produsele alimentare.

 

Ne-am bucurat de o vara lunga si calduroasa, insa acum a venit momentul sa tragem ponoasele. Daca noi am avut concedii reusite la mare sau la munte, feriti de precipitatii, in tot acest timp agricultorii au plans din cauza secetei. In intreaga tara culturile agricole din aceasta toamna sunt afectate de seceta, iar judetul Sibiu nu face exceptie. Chiar directorul Directiei Agricole Sibiu recunoaste acest lucru. Insa, pentru a veni in sprijinul agricultorilor, Ministerul Agriculturii va oferi o subventie de cate 100 de lei pe hectar. Dar nici macar aceste masuri nu vor putea stopa valul de scumpiri ale produselor alimentare, ce se anunta in aceasta toamna. Si acestea nu sunt singurele repercursiuni ale secetei. Ciobanii din Marginimea Sibiului, zona renumita pentru produsele lactate, in special pentru branza, spun ca productia din acest an a scazut drastic, din cauza lipsei apei. In aceste conditii si delicioasa branza risca sa ajunga la preturi astronomice, greu accesibile pentru sibienii de rand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NATO la Sibiu

Alerta de gradul 0  la Sibiu. Orasul nostru va gazdui la finele saptamanii intrunirea comitetului militar NATO. Aceasta este prima intalnire de gen care se desfasoara in Romania si prima in care sefii apararii se3 intalnesc in acest format. Membrii celui mai inalt for de decizie militara al Organizatiei Tratatului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro