Se scumpeste lumina!

Hila Ovidiu

Pretul la energie electrica va creste din nou.  Pentru toate categoriile de consumatori de la 1 iulie, facturile vor fi mai mari cu 5 la suta. Electrica justifica acest lucru ca fiind o  ajustare a costurilor de productie, transport si distributie cu rata inflatiei si respectarea angajamentelor asumate fata de FMI.

Tarifele si preturile reglementate la energie nu au mai fost modificate de la 1 ianuarie 2010, spun specialistii. Decizia de majorare a pretului la energie a vizat in primul rand respectarea acordului preventiv dintre Romania si FMI.  Acordul, prevedea majorare de la 1 iulie 2012. Decizia ANRE pare justificata de costurile cauzate de o directiva europeana, care impune tuturor statelor membre protejarea consumatorilor prin impunerea unor cerinte de informare a acestora.  Asa, par a fi  sustinute si  cantitatile de energie care vor fi produse din surse regenerabile, prognozate la 2,5 TWh in acest an. Masura de scumpire a energiei pentru toti consumatorii este justificata si de necesitatea corelarii costurilor de productie, transport si distributie cu rata inflatiei, care in 2010 si 2011 a depasit 13%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 800 de intepati de capuse in trei saptamani

Peste 800 de sibieni au fost intepati de capuse in doar 27 de zile. Vorbim despre perioada de raportare 1- 27 iunie. In ultimele trei luni aproximativ 1800 de oameni au cazut prada acestor insecte. Capusele fac in continuare victime in ciuda eforturilor autoritatilor de a stopa valul de insecte. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro