SE SCUMPESC MEDICAMENTELE!

studio

Pregatiti bani mai multi cand mergeti la farmacie. Nu se scumpesc medicamentele dar, totusi se intampla ceva mult mai rau. Majoritatea companiilor au retras de pe piata medicamentele care erau ieftine pentru ca nu erau rentabile. Aceeasi substanta se gaseste insa si in alte inlocuitoare dar, la pret mult mai mare.

Sute de medicamente considerate nerentabile, au fost retrase de pe listele de compensare. Din luna iulie, romanii vor da mai multi bani la o reteta, pentru ca produsele similare ramase pe liste sunt mult mai scumpe. In ultimele 30 de zile, 163 de produse farmaceutice au disparut de pe listele de compensare. Vorbim despre medicamente pentru inima, antireumatice, antinflamatoare, antibiotice si citostatice. Pentru acestea romanii plateau mai putin cu 50% si chiar cu 90%. Majoritatea, au echivalent terapeutic, dar in farmacii nu se gasesc, pentru ca nu au mai fost importate. Reprezentantii marilor companii farmaceutice spun ca le-au retras de pe piata cele ieftine pentru ca nu aduceau profit. Se pare ca producatorii, nu s-au inteles cu autoritatile in privinta taxei clawback, prin care sunt obligati sa vireze la bugetul statului o suma egala cu 35 % din cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

LUCRĂRI PENTRU O MAI BUNĂ FLUENŢĂ A TRAFICULUI

Odata cu finalizarea sensului giratoriu din Piata Unirii, Primaria face ultimele pregatiri pentru amenajarea celui de la intersectia strazii Morilor cu Soseaua Alba Iulia. In prima etapa DPC va desfiinta insula situata pe strada Turismului, pentru aceasta fiind necesara si eliminarea stalpului amplasat pe aceasta care sustine retelele de fibra […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro