Se schimba denumirile carburantilor!

Hila Ovidiu

Atentie, soferi! Din 12  octombrie se schimba denumirile combustibililor. Acestia vor fi notati la pompa cu litere urmate de cifre specifce in functie de fiecare tip de carburant in parte. Aceasta masura a fost aplicata deja in alte tari europene.

Masura schimbarii denumirii carburantilor a fost prevazuta inca de acum 4 ani printr-o directiva europeana care prevedea realizarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi. Romania reuseste abia din acest an sa se alinieze legislatiei europene. Schimbarea va fi aplicata in cele 28 de state UE dar si in tari ca Turcia, Elvetia, Norvegia, Macedonia sau Islanda.
Astfel pentru benzina s-a ales litera “E”. Aceasta va fi incadrata intr-un cerc si urmata de una sau doua cifre. Motorina va fi notata cu litera “B” incadrata intr-un patrat. In cazul motorinei sintetice aceasta va fi notata cu terminatia XTL.
Desi momentan nu exista la Sibiu o astfel de pompa, pe viitor, cand va fi construita si pusa in functiune si aceasta, pompa pe gaz natural lichefiat va fi notata cu inscriptia GNL incadrata intr-un romb.
Singurele care nu isi vor schimba numele vor fi pompele unde se face alimentarea in cazul autoturismelor care functioneaza pe baza de GPL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sute de soferi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie

Politistii rutieri au dat in weekend iama in soferii certati cu legea. Au fost amendati mai bine de 300 de conducatori auto. Lor li se adauga alti zeci de conducatori auto care s-au ales cu permisul suspendat si chiar dosare penale. Primul ghinionist cadorisit cu dosar penal este un barbat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro