Se reinfiinteaza posturile rurale de politie

Hila Ovidiu

Sefii Politiei Romane au spus “La loc comanda” si au trecut la reactivarea posturilor de politie rurala, care au desfiintate anul trecut. In judetul Sibiu se vor operationaliza, incepand cu data de 1 septembrie, 53 de posturi de politie comunala.

Reorganizarea structurilor rurale de politie, aplicata incepand de anul trecut de catre conducerea IGPR, nu a dat rezultate. Dimpotriva. Dupa desfiintarea posturilor rurale de politie si comasarea politistilor in sectii rurale de politie, infractionalitatea in mediul rural a crescut, iar eficienta interventiilor angajatilor din aceste sectii a scazut, datorita distantelor mari. Asa se face ca mai-marii Politiei Romane au ordonat „La loc comanda”. De la 1 septembrie posturile rurale de politie vor fi reactivate. Tot conform acestei conceptii, vor fi mentinute si sectiile de politie rurala, acestea fiind la nivelul IPJ Sibiu 6 la numar.  5 sectii de politie rurala functioneaza in mediul rural, la Selimbar, Brateiu, Axente, Porumbacu de Jos, Orlat, iar o sectie de politie rurala functioneaza in localitatea Agnita. In cadrul celor 6 sectii de politie rurala isi vor desfasura activitatea 44 de lucratori, dintre care 20 sunt ofiteri de politie si 24 sunt agenti de politie. Sectiile de politie rurala au rolul de a coordona activitatea posturilor de politie comunala. Un numar de 41 posturi de politie comunala sunt coordonate direct prin intermediul sectiilor de politie rurala, diferenta de 12 posturi de politie fiind arondate si coordonate de politiile municipale si orasenesti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Batranica ce da lectii de turism

O batranica de 84 de ani din Sibiel, le poate da lectii de turism si celor mai cunoscuti operatori din acest sector. De 40 de ani femeia primeste si cazeaza turistii ce viziteaza acest colt de rai din Marginimea Sibiului. Turistii sunt incantati de ospitalitatea femeii, dar si de frumusetea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro