Se reia vaccinarea BCG

Hila Ovidiu

Se reia vaccinarea antituberculoza la nou nascuti. Ministerul Sanatatii a decis reluarea imunizarii BCG dupa ce o comisie specializata a dat aviz favorabil vaccinului de origine daneza asupra caruia existau suspiciuni ca ar produce reactii adverse. Micutii nascuti in perioada in care a fost sistata vaccinarea vor fi rechemati in maternitati pentru imunizare.

Vaccinarea bebelusilor impotriva tuberculozei este reluata in toata tara. Decizia apartine Ministerului Sanatatii care a primit de curand rezultatela raportului de vierificare a vaccinuui de origine daneza din pricina caruia se credea ca mai multi nou nascuti ar fi suferit reactii adverse. Comisia venita special in Romania pentru a face testele de vaccin a decis ca acesta nu este periculos pentru organismul micutilor. De asemenea specialistii au mai mentionat si faptul ca anumite reactii adverse sunt absolut normale dupa vaccinare. Aici se incadreaza si ganglionii mariti sau ulceratiile suferite de catre micutii din tara care au ajuns la spital dupa vaccinare. Pentru vaccinarea micutilor parintii trebuie sa se prezinte la medicul de familie al micutului pentru efectuarea unei consultatii si eliberarea unei adeverinte medicale care sa arate ca bebelusul este apt pentru vaccinare. De asemenea in ziua vaccinarii parintii trebuie sa aiba la ei si carnetul de vaccinare primit la nasterea copilului.Statisticile arata ca in ultimul deceniu, vaccinarea BCG a dus la reducerea la jumatate a numarului de imbolnaviri la copiii sub 14 ani. Daca pana acum 10 ani numarul celor care dezvoltau forme grave de tuberculoza inca de la varste fragede depasea 2 mii de suflete, la ora actuala cifra bolnavilor tineri a scazut sub o mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Captura de tigari

Captura consistenta de tutun. Politistii de la Investigarea Fraudelor au gasit in casa unui talmacean nu mai putin de 250 de cartuse cu tigari fara timbru. Barbatul in locuinta caruia au fost descoperite este cercetat pentru frauda si contrabanda. 250 de cartuse cu tigari netimbrate. Asta au gasit politistii sibieni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro