Se face curatenie!

alin

Membrii mai multor Asociatii din Romania, sunt hotarati sa refaca marcajele si sa curete potecile din munti. Asa in curand tara noastra va avea mai multi turisti, iar numarul accidentelor montane, poate scadea considerabil.

In perioada 25 iulie – 10 august 2014, Asociatia Montana Carpati organizeaza, in colaborare cu Asociatia Salvamont Victoria si Asociatia „SOS Tara Fagarasului”, o noua etapa a programului „Voluntar in Carpati 2014”, program care anul acesta vizeaza refacerea a 250 km de trasee turistice in Muntii Godeanu, Fagarasului, Iezer – Papusa, Ciucas, Vrancea si Lotru cu ajutorul a peste 200 de voluntari. Vor fi refacute trasee turistice din partea estica a Muntilor Fagarasului, trasee care asigura accesul in creasta dinspre nord si portiuni din traseul de creasta din zonele Sambata de Sus, Breaza, Lisa, a fostei Cabane Urlea, a Lacului Urlea si a Vaii Sebesului. Munca efectiva va consta in revopsirea marcajelor, indepartarea obstacolelor de pe poteci, montarea unor stalpi, a sagetilor indicatoare si in reparatii facute refugiilor. Voluntarii isi propun refacerea unor trasee precum Valea Brezcioarei, Coltii Brezei, Valea Pojortei, Piciorul Curmaturii, Muchia Dragusului, trasee din jurul Lacului Urlea, portiuni de trasee din zona Muntelui Scoarta (Berevoiescu Mare) si Valea Sebesului, unele dintre ele trasee de importanta in trecut, actual impracticabile. Actiunile de remarcare organizate de Asociatia Montana Carpati se bazeaza in exclusivitate pe voluntari din toate colturile tarii. Asociatia Montana Carpati, este o organizatie non-profit formata 100% din membrii voluntari, un grup de oameni care, din dragoste pentru munte si pentru drumetie, incearca sa transmita si altora respectul fata de acest patrimoniu natural al Romaniei, Muntii Carpati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mierea-medicament.

Calitatile exceptionale ale mierii, ca medicament, dar si ca aliment, sunt cunoscute inca din Antichitate. Pe atunci, mierea era denumita hrana vie. Ea are 435 de substante active care ajuta la reglarea functiilor organismului. De exemplu, raceala si gripa pot fi tratate cu un amestec de o lingura de miere […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro