Se fac inscrieri la gradinite

Hila Ovidiu

Sibienii sunt inca in febra inscrierilor. Acum este randul celor care au copii de cresa si de gradinita. Atentie insa. Daca la gradinite locurile sunt suficiente, in ceea ce priveste cresele se pare ca lucrurile nu sunt tocmai roz.

Inscrierea la gradinite pentru anul scolar 2012-2013 se va incheia la finele acestei luni. Parintii care trebuie sa isi inscrie micutii in ciclul prescolar au la dispozitie 4576 locuri in cele 20 de gradinite cu program prelungit si 3 cu program normal din oras. Sunt puse la bataie mai bine de 1500 de locuri pentru copiii de 3 ani, mai bine de 1400 pentru cei de 4 ani si cam tot atatea pentru cei de 5 ani. Din aceasta toamena copiii cu varsta de 6 ani vor merge la scoala in clasa pregatitoare. Locuri vor fi disponibile si pentru cei care vor sa isi dea copilul la cresa. Numai ca la acest capitol Sibiul este usor deficitar.  Si asta pentru ca cererea este mult prea mare pentru cele doar 425 de locuri disponibile in cresele municipiului. Pana la ora actuala au fost deja depuse 180 de cereri inca de anul trecut. Numai ca acestea vor trebui innoite la data de 1 iulie cand va incepe efectiv inscrierea la cresa. Pe langa numarul mic de locuri disponibile municipalitatea sibiana se mai confrunta si cu o alta problema. Lipsa personalului. Si asta pentru ca posturile sunt blocate si nu se pot face angajari pe locurile de ingrijitoare ramase libere. In incercarea de a solutiona problema primaria sibiana a intrat in conflict cu cei de la Curtea de Conturi. In incercarea de a creea conditii cat mai bune pentru copiii din institutiile de invatamant din oras municipalitatea a alocat sume de 1,2 milioane de lei pentru investitii. Cele mai importante lucrari vor fi executate la Gradinita nr. 42 si la Gradinita nr. 43. Aici se va lucra pentru reamenajarea blocului alimentar, reabilitarea subsolului si inlocuirea tamplariei existente. Investitii au fost si in cresele sibiene. In ultimii 5 ani pentru acest segment au fost alocata suma de 600 de mii de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la capuse!!!

Cateva zeci de sibieni au fost muscati de aceste insecte numai in cateva saptamani. Pentru a evita sa fiti muscati evitati zonele cu iarba inalta, folositi repelenti atunci cand va plimbati in natura si imbracati-va corespunzator. In ultima perioada in judetul Sibiu sunt tot mai multe probleme legate de capuse. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro