Se cauta asistenti maternali

Directia Generala de Asistena Sociala si Protectia Copilului Sibiu cauta cu disperare asistenti maternali. La momentul de fata mai lucreaza in institutie doar putin peste 130 de persoane care sa aiba calitatea de asistent maternal profesionist. Multi dintre cei care au desfasurat ani de zile aceasta meserie, au iesit la pensie.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copiulului Sibiu spun ca sunt in permanenta cautare de asistenti maternali profesionsti. Multi dfintre cei care au lucrat ani de zile pe aceste posturi s-au pensionat. In plus, de la inceputul anului s-a modificat si legislatia in domeniu. Astfel, copiii cu varste sub 7 ani sunt obligatoriu dati in grija asistentilor maternali.

La momentul de fata sunt angajati in tot judetul mai putin de 140 de asistenti maternali profesionisti, mult sub necesarul Directiei. Cei care vor sa ingrijeasca micutii abandonati pana la momentul la care acestia sunt declarati adoptabili si isi si gasesc o familie adoptatoare trebuie sa obtina cerfificatul de asistent maternal profesionist. In plus, trebuie sa detina o locuinta proprie, acces la servicii medicale si de educatie si sa aiba o conduita buna.

Cei care reusesc sa obtina titulatura de asistent maternal profesionist se bucura de carte de munca, beneficiaza de salartii cuprinse intre 1263 si 1484 de lei la care se adauga diverse sporuri si beneficii.

In plus, asistenul maternal primeste alocati a lunara de plasament in valoare de 600 de lei pentru fiecare copil in parte si alocatia de stat pentru fiecare copil. In plus, daca micutul aflat in plasament este cu handicap, alocatia de plasament creste la 900 de lei pe luna iar cea de stat creste de la 84 la 168 de lei pe luna.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS