Se analizeaza ofertele pentru constructia noului sediu al Liceului de Arte

Liceul de Arte ramane in locatia actuala inca un an. Municipalitatea a semnat deja acordul de prelungire a contractului de inchiriere a imobilului. In tot acest timp se fac demersurile necesare pentru demararea constructiei noului imobil in care urmeaza sa se mute liceul sibian.

Contractul  de inchiriere pentru inca un an a cladirii in care functioneaza Liceul de Arte din Sibiu are o valoare de peste 173 de mii de lei. Pentru acesti bani Parohia Evanghelica, proprietarul imobilului, da drept de folosinta municipalitatii pentru cladirea de 2 mii de metri patrati si pentru terenul de sport. Pretul de inchiriere a fost stabilit de catre un specialist in domeniul imobiliar in functie de pretul zonei si de suprafata inchiriata.

In paralel continua si demersurile pentru constructia unui nou imobil in care sa fie mutata activitatea Liceului de Arte.

Conform studiilor realizate anul trecut valoarea estimata a noii constructii este de aproximativ 25 de milioane de lei. Investitia presupune pe de-o parte reamenajarea si modernizarea fostului internat al Colgiului Baritiu de pe strada Oituz dar si ridicarea unui nou corp in forma de L.

Amenajarea corpului existent si constructia noului imobil se vor face conform unui proiect special realizat astfel incat sa raspunda nevoilor unui liceu cu profil vocational. Vorbim aici despre sali izolate fonic si proiectate in asa fel incat sa permita acustica necesara.

Noul corp va contine si o sala de evenimente care se va intinde pe doua etaje ale noului imobil.

Accesul  se va putea face de pe ambele strazi la care vor avea iesire cele doua imobile iar in curtea acestora vor fi amenajate spatii de joaca.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS