„Scolile Sibiului in secolele XIX-XX”

Hila Ovidiu

Elevii de la trei scoli Sibiu au realizat o expozitie cu totul inedita. Acestia au strans imagini si informatii despre tot ceea ce inseamna invatamantul sibian in ultimele doua secole. Expozitia a fost intitulata generic „Scolile Sibiului in secolele XIX-XX”.

Proiectul „Lumea Arhivelor” aduna la un loc trei mari licee din Sibiu dar si dinferite institutii. In cadrul acestui program, marti a fost vernisata expozitia Scolile Sibiului in secolele XIX-XX. La realizarea celor 14 panouri cu fotografii si informatii au participat liceeni de la Brukenthal, Andrei Saguna si Noica. Tinerii au reusit astfel sa reconstruiasca istoria invatamantului sibian. Cele 14 panouri cu imagini ce compun expozitia vernisata marti prezinta pentru inceput date generale privind evolutia invatamantului inca din secolul XVI si pana la ora actuala, trecand in revista povestea Liceului evanghelic de baieti dar si a altor scoli de profil, gimnaziul de stat pentru baieti, Institutul Surorilor Ursuline, Institutul Surorilor Franciscane, aparitia scolilor ortodoxe, aparitia liceului de fete si multe alte informatii cu privire la tot ceea ce a dus la consolidarea sistemului educational sibian. Accesnul se pune insa pe secolele XIX-XX pentru ca acesta reprezinta in esenta momentul de maxima diversitate etno-confesionala din spatiul sibian. Proiectul „Lumea arhivelor” reprezinta, cel putin la nivelul judetului Sibiu, cea mai complexa initiativa derulata in cadrul programului guvernamental „Scoala altfel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Termene pentru depunerea situatiilor financiare

Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu reaminteste contribuabililor faptul ca societatile comerciale, societatile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale, in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro