Scolile profesionale vor fi reinfintate din toamna

Hila Ovidiu

Se reinfiinteaza scolile profesionale. La nici doi ani de cand acestea au fost desfiintate iar absolventii de gimnaziu bagati pe banda rulanta la liceu, reprezentantii Ministerului Educatiei s-au gandit ca scolile de meserii sunt necesare. Apare insa o problema: daca acestea vor fi reintroduse din aceasta toamna, dupa ce programe scolare se va lucra?

Le-au desfiintat, au bagat copiii obligatoriu in licee, iar acum s-au gandit ca au totusi nevoie de tineri calificati in diferite meserii. Vorbim despre legiuitorii din Ministerul Educatiei care s-au gandit la aproximativ doi ani de la noua lege a invatamantului ca scolile profesionale sunt impetuos necesare. Asa ca s-au pus pe treaba si pe dat ordine ministeriale de reinfiintare a acestora. Si nu peste un an sau doi, ci cat mai curand posibil. Daca este cu putinta chiar de la inceperea viitorului an scolar. Toate bune si frumoase pana la un anumit punct. Daca acestea urmeaza sa fie reintroduse in sistemul educational din toamna, dupa ce curricula se va preda? Sindicalistii atrag atentia asupra faptului ca si lipsa de personal specializat in acest domeniu ar putea deveni o problema majora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rovinieta prin sms

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va extinde la nivel national sistemul informatic de emitere si control a rovinietei, care va putea fi cumparata si prin SMS. Prin acest lucru se asteapta incasari mari la bugetul statului. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro