Scolarii sibieni, premianti de la fizica si chimie pana la oina

Elevii sibieni au scris inca odata istorie la olimpiade nationale. S-au intors cu premii tinerii care au participat la concursuri de fizica, religie, chimie, astronomie, maghiara, germana si chiar…oina.

La religie, prima competitie desfasurata in mai, o fetita de la Scoala Nationala de Gaz din Medias a reusit sa obtina punctajul maxim si prin urmare, locul I. La acelasi concurs 2 copilasi au obtinut mentiune si alti 2 premiile speciale ale competitiei.

Olimpiada de fizica a avut loc saptamana trecuta la Targoviste. Aici o eleva de la Colegiul Lazar a obtinut medalia de aur, 3 scolari sibieni au obtinut medaliile de bronz si un alt scolar s-a ales cu diploma de onoare. Olimpiada de chimie i-a adus unuii scolar sibian mentiunea de onoare.

La olimpiada de germana sibienii au reusit sa obtina toate premiile, de la mentiune pana la marele premiu. La competitia de limba maghiara, un elev din Medias s-a ales cu mentiune speciala.

Scolarii sibieni sunt valorosi si la materii care nu fac parte din curricula obligatorie. La olimpiada de astronomie de exemplu, scolarii sibieni s-au ales cu medalie de bronz si argint la seniori dar si cu o medalie de bronz la juniori.

Si tot in afara orelor de program, iubitorii de oina din cadrul Scolii Matei Basarab au obtinut locul III la olimpiada sportului scolar pentru gimnaziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Potential hot, cautat de politisti

Politistii cer ajutorul sibienilor pentru a prinde un individ care si-a insusit pe nedrept o suma de bani. Barbatul a luat banii uitati de o sibianca in fanta unui ATM din oras. Politistii sibieni apeleaza din nou la ajutorul oamenilor, de aceasta data pentru a prinde un barbat care, in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro