Scoala in doua schimburi pentru elevii de la Noica

Elevii de la Noica vor invata anul acesta in doua schimburi. In unitatea de invatamant au loc ample lucrari de reparatii iar muncitorilor le este imposibil sa termine totul pana luni. Joi unitatea de invatamant era in plin santier. Lucrarile sunt programate sa continue, cel putin pe hartie, pana in luna mai a anului viitor.

Lucrarile din Liceul Teoretic Constantin Noica presupun reabilitarea totala  a cladirii in vederea cresterii eficientei energetice. Valoarea totala a lucrarilor este de 7,5 milioane de lei, bani europeni. Interventiile trebuie sa fie finalizate, conform contractului in luna mai a anului viitor.

Pentru ca noul an scolar deja bate la usa, conducerea unitatii de invatamant a fost nevoita sa ia masuri urgente. Asa s-a ajuns la solutia ca o parte dintre cei peste 900 de elevi care invata aici sa aiba cursuri dupa amiaza. In rest orele vor fi scurtate cu 5 minute iar o parte din elevi vor invata in alte scoli pana la momentul la care se vor putea tine cursurile in conditii normale.

Joi, unitatea de invatamant era in plin santier. Aici se intervine pentru izolarea termica a cladirii, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si termice, repararea acoperisului, reabilitarea instalatiilor de iluminat si montarea unui sistem de management si control al cladirii care sa urmareasca nivelul de consum al energiei in imobil.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS