Schufa – Baza de date economica din Germania

Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung – pe scurt Schufa, este cea mai mare si complexa baza de date economica din Germania. Conform Wikipedia, baza de date detine peste 797 milioane de date, a peste 66 milioane de persoane fizice si 5,2 milioane de firme.

Ce rol are Schufa si cat este de important?

Datele colectate ajuta contractantul sa evalueze solvabilitatea dvs. Pe baza informatiilor salvate in Schufa se constata sau se prognozeaza daca puteti plati datoriile sau ratele si se observa atitudinea dvs economica fata de obligatiile de plata. Pe scurt, scopul datelor salvate este acela de a evita neplata pentru contractele viitoare, fie ca vorbim de parteneri bancari, firme care ofera produse in rate sau persoane fizice.

Nu este deloc neobisnuit ca proprietarul unui apartament pe care doriti sa il inchiriati in Germania sa va ceara un extras Schufa inainte de a hotara sa incheie contractul cu dvs.

Pe baza „istoriei“ din Schufa se iau si deciziile de acordare credite, deschidere conturi bancare, incheierea contractelor de telecomunicatii, ba chiar si decizia de a deveni partener intr-o firma din domeniul financiar.

Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung joaca asadar un rol foarte important in viata economica din Germania.

Scoringul Schufa

Gradul bonitatii dvs este insumat in extrasul Schufa printr-un asanumit „Score Wert“. Valoarea scorului este intre 0 si 100, cu cat mai ridicata cu atat mai buna si cu cat mai scazuta cu atat mai putin probabil sa obtineti un credit bancar de exemplu sau un contract de leasing. Decizia de acordare a creditului o ia banca la care apelati, iar scoringul trecut in Schufa este un pion foarte important pentru acordare.

Atentie! Uneori pot fi trecute date incorecte in extrasul dvs Schufa, si un scoring prost. Daca observati asta, cereti corectarea datelor!

Conform paragrafului 34 din Legea privind protectia Datelor Federale aveti acces la infromatiile salvate in Schufa. O data pe an puteti chiar cere un extras Schufa gratuit. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul Schufa. Extrasele se pot procura si contra cost, atat on line cat si prin intermediul bancilor.

Ce informatii se salveaza in Schufa?

Se colecteaza date complexe , incepand de la nume, prenume, data nasterii, pana la numarul conturilor active pe care le are o persoana, creditele existente, contractele din bransa de telecomunicatii, adresa actuala si numarul de adrese anterioare, frecventa mutarilor, precum si datoriile, achitate sau nu. Majoritatea informatiilor se pastreaza 3 ani in Schufa, exceptie facand informatiile de insolventa persoanala care raman salvate mai multi ani.

No Comment

Leave a Reply

*

*