Schimbari majore pentru firme si PFA-uri.

Firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate printr-un nou cod unic de inregistrare, in Oficiul National al Registrului Comertului.

Acest cod este unic in Europa, iar masura urmeaza sa fie aplicata incepand cu 7 iulie 2017, scrie Avocatnet.ro.

Prin noul cod, firmele si PFA-urile vor fi identificate in sistemul de interconectare a registrelor comertului din toate tarile UE, din care va face parte si ONRC.

In acelasi timp, insa, vor exista in continuare si numarul de ordine al firmelor si PFA-urilor in Registrul Comertului, precum si codul unic de inregistrare fiscala, acel CUI.

Incepand din luna iulie, firmele si PFA-urile vor fi nevoite sa ceara preschimbarea certificatelor de inregistrare la ONRC, pentru a le aduce astfel in linie cu normele europene.

Aici este vorba despre firmele si PFA-urile deja infiintate.

De asemenea, din data de 7 iulie, firmele sau PFA-urile ce vor solicita inmatriculare sau inregistrare vor primi noul cod unic european.

Noul cod unic de inregistrare la nivel european va cuprinde elementul de identificare al Romaniei si elementul de identificare al registrului national in Uniunea Europeana, precum si numarul firmei sau PFA-ului in Registrul Comertului.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS