Schimbarea la Fata

Hila Ovidiu

Crestinii au sarbatorit in prima zi a saptamanii Schimbarea la Fata a Domnului, una dintre cele mai mari sarbatori trecute atat in calendarul ortodox cat si in cel catolic. Sarbatoarea aminteste despre felul in care Iisus si-a descoperit fata divina. Cei care nu sunt plecati in concedii au mers catre biserici.

Crestinii din intreaga tara au praznuit luni una dintre cele mai importante sarbatori din anul calendaristic. Este vorba despre Schimbarea la Fata a Domnului. Ziua de 6 august marcheaza momentul in care Fiul lui Dumnezeu si-a aratat chipul in lumina divina. Aceasta este singura sarbatoare in care se poate manca “de dulce” din timpul postului Sfintei Marii. Acesta tine pana in data de 15 august cand se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rutierii, la datorie

Valorile foarte ridicate de trafic de pe drumurile nationale care tranziteaza judetul le-au dat srioase batai de cap politistilor rutieri. Acestia au fost nevoiti sa suplimenteze numarul de agenti din teren, din cauza romanilor de peste hotare care isi petrec vacantele in tara, dar si din cauza sibienilor care si-au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro