Schimbarea la fata

Hila Ovidiu

Crestinii au sarbatorit la inceputul acestei saptamani Schimbarea la Fata a Domnului. Sarbatoarea aminteste de minunea de pe Muntele Tabor cand Mantuitorul si-a aratat “fata” dumnezeiasca. Momentul este praznuit in fiecare an la data de 6 august.

In aceasta zi este dezlegare la peste in cazul celor care tin postul Sfintei Marii iar cei care au mers la biserica au dus mere de vara, miere si struguri care, dupa sfintire, au fost date de pomana.

In credinta populara sarbatoarea mai poarta si denumirea de Obrejenie. Tot traditiile romanesti mai spun si ca in aceasta zi nu este bine ca oamenii sa se certe pentru ca vor fi certati tot anul, nu este bine sa se spele rufe si nu se ucid serpi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ultimele 3 saptamani in care sibienii pot depune proiecte pentru bugetare participativa

Au mai ramas doar 3 saptamani in care sibienii pot depune proiecte pe care primaria sa le finanteze din bugetul de finantare participativa. Este singura maniera prin care oamenii pot veni cu solutii pentru problemele cu care se confrunta in zonele unde locuiesc. Termenul de depunere a proiectelor expira in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro