Schimbarea la Fata

Hila Ovidiu

Crestinii au sarbatorit joi Schimbarea la Fata, penultima mare sarbatoare din aceasta vara. Se marcheaza astfel prima minune dumnezeiasca savarsita de Iisus, pe Muntele Taborului cand si-a descoperit slava divina in fata apostolilor.

indexAsa cum ii spune si denumirea, Schimbarea la Fata se refera la momentul in care Iisus, aflat pe Muntele Taborului, alaturi de ucenici Ioan, Petru si Iacov si-a aratat slava dumnezeiasca inaintea celor trei. Biblia spune ca fata Fiului s-a luminat si a stralucit ca soarele, iar vesmintele acestuia s-au facut albe ca lumina. A fost practic prima mare minune savarsita de catre Mantuitor. Sute de oameni au infruntat canicula pentru a merge la biserici si pentru a participa la slujbe. Fiind mare sarbatoare copiii au fost impartasiti.
Dat fiind faptul ca suntem in postul Sfintei Marii in aceasta zi a fost dezlegare la peste. Asa ca dupa iesirea de la slujba oamenii au mers acasa si au luat masa in familie.
In popor sarbatoarea Schimbarii la Fata simbolizeaza apropierea despartirii de vara. Din aceasta zi frunzele copacilor incep sa ingalbeneasca iar iarba sa se usuce. Se racesc apele iar pasarile migratoare fac deja primele zboruri de pregatire. La tara pana la aceasta zi gospodarii trebuiau sa fi cosit deja fanul.
Traditia populara mai spune ca in aceasta zi sunt interzise certurile. Cei care au parte de conflicte o vor tine tot asa intregul an, pana la urmatoarea Schimbare la Fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adaposturile pentru canicula au fost deschise inca din aceasta dimineata. Zeci de oameni s-au oprit in zonele special amenajate pentru a bea un pahar cu apa rece si pentru a-si trage sufletul departe de arsita de afara. In incercarea de a fugi din calea toropelii sibienii s-au ascuns de soare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro