Scapam de rubeola?!

Hila Ovidiu

Scapam de rubeola. In ultima perioada s-a constatat o scadere a nurmarului de cazuri in scolile sibiene. Varful epidemiologic a fost atins in luna februarie cand s-au inregistrat peste 300 de imbolnaviri urmand ca in martie numarul acestora sa se injumatateasca. Primele saptamani din aprilie aduc doar focare izolate si cu intensitate scazuta.

Conform datelor centralizate la Compartimentul de Epidemiologie al DSP Sibiu, de la inceputul anului şi pana in prezent, in judetul Sibiu au fost declarate statistic 702 cazuri de rubeola.  Varful epidemiologic a fost atins in luna februarie cand s-au inregistrat aproape jumatate din totalul cazurilor. Din fericire cu putin noroc au scapat fara sa se imbolnaveasca si cele 13 femei insarcinate tinute sub supraveghere de catre medici. Pana la aceasta ora foscare de rubeola s-au inregistrat in 16 unitati de invatamant preuniversitar din judet. Cele mai multe cazuri au fost semnalate la Colegiul Economic. Este vorba despre 85 de imbolnaviri. Specialistii DSP spera ca numarul de imbolnaviri sa ramana in continua scadere pana la inchiderea focarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cosuri si bancute noi

Primaria face achizitii de mobilier stradal. Pe lista de cumparaturi urgente se numara bancutele si cosurile de gunoi. In ceea ce priveste recipientele de colectare a deseurilor stradale, acestea vor incadrate in suporturi de beton. Astfel, spera reprezentantii municipalitatii, cosurile de gunoi vor scapa de mana vandalilor. Venirea primaverii baga […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro