Scapam de infectii respiratorii

Hila Ovidiu

Sezonul de viroze se apropie de final. Statisticile DSP arata ca numarul de viroze a scazut semnificativ. Si numarul de pneumonii este in scadere fata de saptamanile anterioare. Reprezentantii Directiei sunt de parere ca Sibiul a depasit deja varful imbolnavirilor.

indeScapam de imbolnavirile de sezon. Sau cel putin asa arata statisticile DSP. In ultima saptamana numarul de infectii respiratorii acute a scazut cu aproape o mie de cazuri. In cifre vorbim de o scadere a numarului de viroze de la 3535 la putin peste 2700. Si numarul de afectiuni pulmonare a fost in continua scadere. De la peste 800 de cazuri s-a ajuns la 685 in aceasta perioada. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica sunt de parere ca ce-a fost mai rau a trecut si ca pe viitor ne putem astepta la o scadere si mai mare a numarului de pacienti care ingroasa randurile din fata cabinetelor medicilor de familie. Reprezentantii Directiei spun insa ca numarul mare de imbolnaviri din acest an se datoreaza refuzului sibienilor de a se imuniza antigripal. Reamintim faptul ca pana la acest moment in judetul nostru au fost confirmate cu laboratorul 16 cazuri de gripa. De asemenea au fost inregistrate si 3 decese din cauza gripei. In cele 3 cazuri a fost vorba despe persoane nevaccinate antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident la Copsa

Saptamana a debutat cu un accident rutieri la Copsa Mica. Soferul vinovat de producerea evenimentului rutier consumase bauturi alcoolice. Din fericire nimeni nu a fost grav ranit. Saptamana a debutat prost din punct de vedere rutier. La Copsa Mica un sofer a produs un eveniment rutier undeva in jurul orei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro