Sarbatoarea oierilor, la Tilisca

Hila Ovidiu

De Sfanta Marie, a fost sarbatoare mare in Marginimea Sibiului. Oieri din judet, dar si de peste munti, s-au adunat la Tilisca, in cadrul unui festival anual devenit deja traditie. Oamenii si-au pus straie populare de sarbatoare si au incins hore.

Tilisca a devenit locul de intalnire al oierilor iar in acest an de Sfanta Marie, acestia au respectat tradilia si s-au intalnit Marginemea Sibiului. Dupa luni de stat pe munte, ciobanii si-au lasat turmele si au coborat in sat pentru a sarbatori. Toti au fost imbracati in straie populare, si au venit oieri chiar si din alte judete marginase Sibiului. Primarul din localitate este mandru ca acest festival a intrat in traditie si se bucura, an de an, de o tot mai mare popularitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Targul de Tara se deschide in 8 septembrie

De Sfanta Maria Mica va fi inaugurat oficial Targul de Tara. Complexul comercial din Muzeul Astra va contine si o bucatarie unde vor fi preparate bucate traditionale. Scopul acestui proiect este acela de a promova bucataria traditionala romaneasca. A inceput numaratoare inversa pana la momentul la care va f deschis […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro