Sarbatoare cu chef

Hila Ovidiu

Desi temperaturile de afara nu au fost tocmai de vara, sibienii nu au putut sta departe de gratare de Sf. Marie. La Curmatura si pe Valea Stezii nju au sfarait gratarele ca altadata, dar au fost curajosi care au pus un mic si niste carne de porc pe gratar, caci asa cere traditia.

De sf. Marie, sibienii au respectat traditia si au iesit la gratare. In zonele de agrement unde de obicei nu aveai loc sa arunci un ac, de sf. Marie petrecaretii nu s-au mai inghesuit sa incinga focul, probabil din cauza temperaturilor mai scazute. Insa au fost si sibieni care nu s-au lasat descurajati de vreme. Altii au renuntat la gratare si au preferat mancaruri mai sanatoase, gatite in natura. Unii au tinut cu orice pret sa imsi serbeze onomatica alaturi de prieteni, in natura. Au fost insa si turisti care, veniti de departe, nu au putut rata frumusetea Vaii Stezii. Si chiar daca soarele nu a fot la fel de generos ca in alte zile, sibienii si turistii care au iesit in natura nu au regretat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Icoanele se picteaza in timp de post si rugaciune

Icoanele se picteaza cu sufletul! Ne-o spune pictorita Iulia Sava. Femeia a marturisit ca de fiecare data cand pune mana pe pensula, lemn si uleiuri spune rugaciuni si tine post. Traditia artistica populara a invatat-o inca din copilarie alaturi de cei 12 frati ai sai si o transmite astazi mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro