S+a decis sistarea cursurilor pentru 3 clase de elevi!

Hila Ovidiu

Epidemia de gripe si viroze loveste si in scolile sibiene. 3 unitati de invatamant au cerut suspendarea cursurilor pentru urmatoarele 3 zile pana la intrarea in vacanta. Seful ISJ spune ca sunt si cazuri unde parintii au decis sa isi protejeze copiii tinandu-i acasa. Vorbim insa despre copii de gradinita, unde invatamantul oricum nu este obligatoriu.

Numarul elevilor care au lipsit miercuri de la scoala aproape s-a triplat comparativ cu inceputul saptamanii. Au fost inregistrati miercuri 1.118 de  absenti. Cei  de la Inspectoratul scolar spun ca multi parinti, mai ales din invatamantul prescolar,  au decis sa isi tina copiii acasa pentru a-i feri de expunerea la virusi.

Au fost insa si 3 unitati de invatamant care au decis in cate o clasa suspendarea cursurilor.

Printre unitatile de invatamant cu cei mai multi absenti se numara Liceul Pedagogic cu 18 absenti la clasa a II-a, Scoala Gimnaziala Ioan  Slavici cu 17 absenti, Scoala Gimnaziala nr. 4 cu 16 absenti si Scoala 4 din Medias cu 14 absenti. Au mai fost raportati un numar de 21 de absenti la cele 3 gradinite din Talmaciu.

Reprezentantii Prefecturii Sibiu fac apel la populatie sa nu se impacienteze pentru ca, pana la momentul de fata nu s-a luat decizia inchiderii niciunei scoli. Cazurile de imbolnavire sunt tinute sub control iar triajul epidemiologic se face zilnic.

Se asteapta o scaderea numarului de imbolnaviri dat fiind faptul ca vineri elevii intra in vacanta dintre semestre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primul deces de gripa la Sibiu! Epidemie la nivel national!

De miercuri este, oficial,  epidemie de gripa in Romania!!! La Sibiu au fost confirmate doua noi cazuri de gripa. Din pacate unul dintre cazuri a fost soldat cu deces. Gripa continua sa faca victime! La nivel national numarul cazurilor de imbolnaviri se ridica la cateva mii iar cel al deceselor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro