S-a dat startul inscrierilor pentru olimpiada micilor mestesugari

S-a dat startul inscrierilor pentru faza judeteana a Olimpiadei „Mestesuguri Artistice Traditionale”. Candidatii isi pot depune documentele pana in 14 martie. Editia din acest an este dedicata implinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Cei care vor sa se inscrie trebuie sa aiba varste cuprinse intre 6 si 18 ani, sa aiba talent si indemanare in ceea ce priveste mestesugurile traditionale si sa provina din scoli sau cercuri de arta din judetul nostru. Nu pot participa de la o unitate mai mult de 3 candidati. Fiecare se poate inscrie la o singura sectiune. Inscrierile se pot face la Inspectoratul Scolar sau Muzeul Astra pana in data de 14 martie. Tema acestei editii este data de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Prima zi de concurs va fi 27 martie si va fi destinata celor care se inscriu la probele de cusut, tesut, brodat port popular, confectionat papusi sau podoabe, impletit sau arta decorativa. In cea de-a doua zi de concurs se vor intrece cei care sunt pasionat de pictat icoane pe sticla sau lemn, cei care se pricep la incondeiatul oualor sau la pictura naiva. Ultima zi a fazei judetene a olimpiadei este destinata olaritului, modelajului in ceramica, prelucrarii lemnului sau fierului si confectionatuoui de masti.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS