Rutierii, pe sosele in weekend

Hila Ovidiu

Si in acest sfarsit de saptamana politistii rutieri se vor afla la datorie. Oamenii legii vor desfasura o serie de actiuni pe linia prevenirii si combaterii principalelor cauza provocatoare de accidente rutiere, respectiv viteza, consumul de alcool la volan, depasirile neregulamentare sau neacordarea de prioritate.

Daca e sfarsit de saptamana, politisti rutieri sibieni sunt in numar mare pe sosele, pentru a preveni principalele cauza provocatoare de accidente rutiere. Astfel, oamenii legii vor desfasura actiuni pe linia combaterii excesului de viteza, a depasirilor neregulamentare, a consumului de alcool la volan sau a neacordarii de prioritate. Pentru a evita sa luati amenda sau sa ramaneti fara permis, cel mai bine este sa respectati toate regulile rutiere. Deplasati-va cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic. Pastrati o distanta corespunzatoare fata de vehicululele care circula inainte, pentru a va putea opri in conditii de siguranta,  atunci cand acestea franeaza brusc. Efectuati manevrele de depasire numain dupa o atenta asigurare si intotdeauna respectati semnalelor politistilor rutieri. Pentru siguranta, este extrem de important ca pe vreme ploioasa sa adoptati o maniera calma de conducere, un regim de viteza scazut, adaptat permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare. Aceste masuri au, in primul rand, un caracter preventiv si de constientizare a participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectarii prevederilor legislatiei rutiere. Nu uitati ca accidentul rutier se produce intr-o fractiune de secunda, nu-si alege victimele si va poate transforma iremediabil, pentru totdeauna, viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tineri gasiti morti la marginea padurii

Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale Sibiu impreuna cu criminalistii au de rezolvat un caz misterios. Doi tineri, barbat si femeie, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani au fost gasiti decedati la marginea unei paduri din Boita. Niciunul dintre cele doua cadavre nu prezenta urme de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro