Rozalia Biro, gafă după gafă: Limba română, trecută în CV ca limbă străină

Hila Ovidiu

Rozalia Biro, viitorul Ministru al Culturii în Guvernul Ponta, gafează colosal scriind în CV-ul său că Limba Română este pentru ea, ”limbă străină”. După ce presa a scris despre acest lucru, senatoarea UDMR a corectat greșeala cu altă gafă. A scris în CV că Limba Română este ”limba de cetățean”.

Senatorul UDMR Rozalia Biro, sare din lac în puț când vine vorba de limba română. Ba o trece în CV la capitolul limbă străină ba la ”limbă de cetățean”.

La un an după ce a scirs în CV că stăpâneşte limba română ca limbă străină, la “nivel superior”, Rozalia Biro a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, că şi-a corectat “greşeala” şi că îşi asumă româna ca “limbă de cetăţean”.

„A fost o greşeală. Aşa este când pe calculator nu-ţi scrii CV-ul cu mâna proprie, acel CV a fost corectat înainte ca presa să se sesizeze. Limba mea maternă este limba maghiară, iar limba română este limba de cetăţean, limba statului în care trăiesc„, a spus Rozalia Biro.

Senatoarea este propunerea UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier. Așadar vom avea un vicepremier în Guvernul Românie care consideră limba oficială a statului, drept o ”limbă de cetățean”.

O sfidare și bătaie mai mare de joc, nici că se putea. O astfel de individă, care pare din ce în ce mai mult o glumă proastă, îi va lua locul lui Kelemen Hunor, în Guvernul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CFR a cheltuit 120 de milioane de lei pentru modernizarea a șase gări

Șase gări din România, au fost recepționate în prima parte a lui 2014, după ce lucrările de modernizare au fost finalizate. Modernizarea gărilor din Slatina, Reşiţa Sud, Zalău, Bistriţa Nord, Giurgiu Oraş şi Botoşani s-a efectuat cu fonduri europene, lucrările au costat circa 120 milioane lei.  Compania Naţională de Căi Ferate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro