Romanii, campioni la accidentari pe munte

Hila Ovidiu

Cei de la Salvamont trag linie dupa sezonul rece. In cele aproximativ 5 luni de zile de iarna in zonele montane din judet au avut loc mai bine de 90 de accidentari montane in urma carora au rezultat 93 de victime. 71 dintre persoane s-au accidentat pe partii.

ac partiePrintre cei accidentati in muntii din Sibiu se numara 39 de femei si 54 de babati. Vorbim aici despe 16 copii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani, 7 persoane cu varste de pana la 20 de ani, 24 de accidentati cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani si 46 de iubitori de sporturi de iarna cu varste de peste 30 de ani. 4 dintre victime s-au accidentat pe trasee turistice, si 6 in alte zone montane. Cele mai multe accidente, 78 au avut loc in Muntii Cindrel. Au mai fost 14 accidente in muntii Fagarasului si doar unul in Muntii Lotrului. Majoritatea victimelor au suferi entorse, fracturi, plagi sau degeraturi. In 26 dintre cazuri persoanele accidentate nu aveau echipament adecvat practicarii sporturilor de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Program de vara

Veste buna pentru turisti si iubitori de arta traditionala. Din 1 mai Muzeul in aer liber trece la programul de vara. Asta inseamna ca vor putea fi vizitate si interioarele monumentelor. Veste buna pentru cei care vor o plimbare in aer liber de Ziua Internationala a Muncii. Toate unitatile muzeale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro